School maak je niet alleen. Een gedreven team van leerkrachten, directie, vrijwilligers, ... staat iedere dag klaar voor onze kinderen.
Samen sterk
Leerkrachten en directie
Kleuterschool
- Karen Neefs - Kleuterleerkracht Gele klas
- Chris Jacobs - Zorgleerkracht Taal /ATN/ taalontwikkeling kleuters/ werking 5 jarige kleuters
- Klaartje Backx - Kinderverzorgster en leerkracht Snoezelen jongste kleuters
- Ellen Van der Velde - Zorgcoördinator basisschool
- Ellen Quirijnen - Kleuterleerkracht Rode klas + leerkracht bewegingsopvoeding
- Sofie Van Tiggel - Kleuterleerkracht Gele klas
- Yana Els - Kleuterleerkracht Rode klas
Lagere school
- Sandy Peeters - Leerkracht 1ste leerjaar
- Sanne Gommers - Leerkracht 2de leerjaar
- Chris Jacobs - Zorgleerkracht Taal/ ATN + leerkracht 1ste ( woensdag) 2de leerjaar (donderdagnamiddag - vrijdagnamiddag)
- Evelien Bollens - Leerkracht 3de leerjaar
- Lotte Duerinck - Leerkracht 1/5, 6de leerjaar(ma-di NM), 3de leerjaar (donderdag), 4de leerjaar( vrijdag)
- Natacha Curtis - Leerkracht 4de leerjaar
- Mieke Bastijns - Leerkracht 5de leerjaar
- Judith Fraeters - Leerkracht 6de leerjaar
- Niels Vanden Bossche - Leerkracht Lichamelijke opvoeding lagere school
- Ellen Vander Velde - Zorgcoördinator basisschool + zorgleerkracht op de klasvloer 5de-6de leerjaar
- Floor Speltinx - Zorgleerkracht op de klasvloer 3de en 4de leerjaar
- Karen Neefs - Zorgleerkracht op de klasvloer 1ste en 2de leerjaar
Administratie
- Mirèse Van Aken - Administratief medewerker leerling- en personeelsadministratie
- Els van Linden - Administratief medewerker boekhouding
- Klaartje Backx - Administratief medewerker ICT - Veiligheid- huismeester
Directie
- Wen Van Hees
- Tinne Brughmans
Vrijwilligers, brugfiguren e.a.
Poetspersoneel
- Sylvain Wuyts
Vrijwilligers - refterouders
- Annick - Refter Lagere school en middagbewaking
- Gudrun - Refter lagere school en middagbewaking
- Hild - Kleuterrefter en middagbewaking
- Leo - Klusjesman
- Lut - Kleuterrefter en middagbewaking
- Liliane - Refter lagere school en middagbewaking
- Patricia - Refter lagere school en middagbewaking
- Sabinne - Refter lagere school en middagbewaking
- Wilma - Refter lagere school en middagbewaking
- Gerd - Kleuterrefter en middagbewaking
- Joos - Klusjesman
Brugfiguren
- Meld
- Cil
- Ingrid
- Annie
- Senne
- Rit
Gemeenschap Braken
Als ‘Brede School’ willen we inzetten op maximale ontwikkelingskansen voor al onze (ex-)leerlingen. Samenwerking met de buurt, met ouders en organisaties is daarbij erg belangrijk. Onze school heeft een centrale plaats in de gemeenschap. Niet alleen geografisch vormt VBS ‘t Kantoor het middelpunt van Braken, ook sociaal proberen we de gemeenschap te verbinden. De kapel is meermaals de setting voor onze vieringen en momenten van samenzijn. De polyvalente lokalen van de school (turnzaal, refter, …) worden door de verenigingen en de inwoners van Braken gebruikt. Soms vinden er ook parochiale activiteiten plaats. Op onze schoolactiviteiten zijn alle inwoners van Braken welkom. Onze speelplaats is een openbare speelplek waar de kinderen ook na de schooluren welkom zijn.
Sinds februari 2022 fungeert de kapel ook als buurthuis. Elke donderdag (11.30u. – 16.00u.) kan je hier terecht voor een warme maaltijd, een babbeltje, drankje, gezelschapsspel spelen in de namiddag. Ook kan je er een medewerker aanspreken die je graag zal verder helpen bij vragen rond zorg, dienstverlening en administratie.
Een warme maaltijd bestellen kan door het ten laatste één werkdag op voorhand te laten weten vóór 12u.
Website: Grenzeloos Braken
Ouderraad
Samen maken we dromen waar, samen staan we sterk.
Algemeen
De ouderraad van VBS ‘t Kantoor is een groep enthousiaste ouders, die samen met de directie en leerkrachten meewerken aan en waken over het wel en wee op school. Zorg voor de kinderen, de school en het onderwjis staan daarbij centraal. Naast de organisatie van onze hoofd-activiteiten waaronder Braken Feest, Kantoorontbijt, de wafelverkoop en familiedag, bieden we ook hulp bij tal van leuke andere activiteiten van school. Denk hierbij aan pannenkoeken bakken, actie “Kom op tegen kanker” etc.
Om al deze activiteiten goed te organiseren vergaderen we een 4-tal keer per schooljaar in de avonduren. Deze inzet is niet voor niks. Er is door alle hulp en inzet al veel gerealiseerd waaronder het prachtige speeltoestel op de kleuterspeelplaats, een muziekinstallatie, boeken enz.
Als ouder weten we allen hoe belangrijk we het vinden dat onze kinderen graag naar school gaan en hier een fijne tijd beleven. Wij hopen dan ook de komende jaren samen met jullie en de school weer de dromen van onze kinderen en de school waar te kunnen maken. Alle hulp is hierbij meer dan welkom!
Deel uitmaken van de ouderraad
Wil jij graag onze ouderraad versterken of een helpende hand bieden bij de diverse activiteiten? Laat dan iets weten aan ‘de 3 gezichten van de ouderraad’. kantoorouders@vbskantoor.be of via smartschool.
Voorzitterschap ouderraad door het klein bestuur:
- Jelissa - mama van Milan Persyn-6de lj
- Silvie - mama van Tibo -5de lj en Lize Hertogs-4de lj
- Erna - mama van Jarle Vrints -5de lj
- An - mama van Lander -5de lj en Louna -2de lj
School
Het schoolbestuur, de schoolraad en de scholengemeenschap. Zij vormen samen de hele schoolomkadering. Onmisbare schakels op beleids- en adviserend vlak.
Schoolbestuur
KOBA Noorderkempen VZW
Afgevaardigd bestuurder: Dhr. Kris Peeters
Noorderlaan 108, 2030 Antwerpen
KOBA staat voor de overkoepelende onderwijsvzw “Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen”. De KOBA-familie bestaat uit 9 regionale schoolbesturen met 130 scholen in het bisdom Antwerpen. “Kwaliteitsvol en inspirerend onderwijs aanbieden vanuit een christelijk opvoedingsproject”: dat is de missie van elke KOBA-school.
Ons regionaal KOBA-bestuur (KOBA Noorderkempen) ondersteunt onze school op verschillende beleidsdomeinen zoals bv. bouw, boekhouding, personeelsadministratie en preventie.
Er zijn 3 Wuustwezelse KOBA Scholen: Stella Matutina, VBS Triangel en VBS ‘t Kantoor. Wij werken heel intens samen binnen hetzelfde schoolbestuur KOBA Noorderkempen
Website: KOBA Noorderkempen
Plaatselijk schoolbestuur
Het plaatselijk schoolbestuur (of plaatselijk comité) houdt toezicht op de uitvoering van het beleid. Zij ondersteunen de school en de directie. Iedereen die betrokken is bij de school, kan in het plaatselijk schoolbestuur zetelen.
Voorzitter: Agnes Van Loon
Schoolraad
De schoolraad is samengesteld uit vertegenwoordigers van 3 geledingen:
- De ouders: enkele leden van de ouderraad zetelen ook in de schoolraad.
- De leerkrachten: jaarlijks wordt één van onze leerkrachten afgevaardigd om in de schoolraad te zetelen.
- De lokale gemeenschap: enkele ouders die kinderen hadden op onze school en/of een functie hebben in de gemeenschap of het verenigingsleven zetelen in de schoolraad.
De schoolraad blijft op de hoogte van wat er reilt en zeilt op school. De leden van de schoolraad geven advies over het schoolreglement, de aanwending van de lestijden, de taakomschrijving van directeur en leerkrachten, verbouwingswerken aan de school enz. De raad komt ongeveer 4 keer per jaar samen.
Voorzitter: Ellen Van der Velde
Scholengemeenschap
Sinds 1 september 2011 behoort onze basisschool tot de scholengemeenschap SvBW (scholengemeenschap vrije basisscholen Wuustwezel). Dit is een samenwerkingsverband tussen de scholen VBS Triangel, VBS Sterbos, Buitengewoon onderwijs Berkenbeek en onze school.
De leiding van de scholengemeenschap is in handen van het Comité van Afgevaardigden van het Schoolbestuur van de Scholengemeenschap (CASS), waarin elk schoolbestuur zetelt met een vertegenwoordiger. De coördinerende directeur van SvBW is Mevr. Wen Van Hees.
CLB
Centrum voor Leerlingen Begeleiding
Vrij centrum voor leerlingenbegeleiding Voor- en Noordkempen
Nieuwstraat 67
2910 Essen
email: essen@vclbvnk.be
tel: 03 667 28 28
website: https://www.vclbvnk.be
Het CLB helpt ons met:
- Leren en studeren: problemen met lezen, schrijven, leren, huiswerk maken ...
- Schoolloopbaanbegeleiding: vragen bij de studiekeuze, studierichtingen, attesten en diploma’s ...
- Psychische en sociale problemen: stress, faalangst, pestproblemen, grensoverschrijdend gedrag ...
- Preventieve gezondheidszorg: inentingen, groeistoornissen, overgewicht ...
Vrijwilligers
Vrijwilligers
Ze vormen de drijvende kracht achter onze school. Zonder de hulp van onze talloze vrijwilligers zou er simpelweg geen schoolwerking mogelijk zijn.
Refter
De refterouders zorgen voor de goede gang van zaken in de refter. Zij helpen de kleuters bij het eten van de boterhammen. Ze zorgen voor bewaking op de speelplaats. Ze verdelen in de refter de drank. Ze zorgen voor een goede orde en aangename sfeer in de refter.
Klusjes
Onze klusjesmannen Joos en Leo staan vrijwillig in voor alle technische mankementjes. Minstens een halve dag per week zijn zej op school aan het klussen. De leerkrachten kunnen met hun technische vragen bij hen terecht.
ICT
Frank is onze hardware-specialist. Hij zorgt voor nieuwe computers en servers, repareert toestellen die stuk zijn, enz. De leerkrachten kunnen met al hun computervragen bij hem terecht.
Brugfiguren
We werken samen met het Rode Kruis in het brugfiguren-project. Brugfiguren zijn vrijwilligers van het Rode Kruis die op school kinderen komen helpen met hun huiswerk. Zij vormen een enorme meerwaarde in het leerproces van de kinderen. We kunnen rekenen op maar liefst 3 brugfiguren: Annie, Cil en Wilma. Daarnaast zijn er nog andere vrijwilligers die het leerproces van de kinderen ondersteunen, zoals Meld, Ingrid
Ouderraad, schoolraad
De verschillende raden bestaan bijna volledig uit vrijwilligers. Zij maken tijd vrij om mee na te denken over onze school, om de schoolactiviteiten uit te werken, enz.
Ouders van (ex-)leerlingen
Tijdens de grote schoolactiviteiten (Braken Feest, Kantoorontbijt, familiedag, ...) kunnen wij steeds rekenen op de vrijwillige hulp van vele ouders van (ex-)leerlingen. Zonder hen zouden die activiteiten niet mogelijk zijn.
We zijn altijd op zoek naar extra vrijwilligers. Bij interesse, spreek directie gerust even aan.
Ferm Kinderopvang
Voor- en naschoolse opvang.
Algemeen
De voor- en nabewakingen gebeuren op school. In een apart lokaal in het gebouw wordt de opvang georganiseerd door Ferm Kinderopvang, dit in samenwerking met de Landelijke Kinderopvang en het Gemeentebestuur. Voor inlichtingen en inschrijvingen kunnen ouders terecht in de school bij de verantwoordelijke van Ferm Kinderopvang.
Algemeen secretariaat Ferm Kinderopvang
Gasthuisdreef 6A
2990 Wuustwezel
Adres locatie Ferm Kinderopvang op onze school
Berkendreef 2
Het lokaal heeft zijn eigen voordeur aan de Berkendreef 2, waar de kinderen kunnen worden gebracht en afgehaald. De kinderen in de opvang kunnen hun huiswerk maken, binnen spelen in de turnzaal. Buiten kunnen de kinderen spelen op een afgesloten speelterrein voor groot en klein.
Voor- en naschoolse opvang
- maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 07.00 tot 08.15 en van 15.30 tot 18.30
- woensdag: van 07.00 tot 08.15 en van 12.15 tot 18.30